Spørg en studerende

Hvordan er det at studere på IT-Universitetet? Er der meget at læse? Hvordan foregår undervisningen? Har man tid til et studiejob? Er festerne sjove?

Når man står over for at skulle vælge uddannelse, kan man have mange af den slags spørgsmål, som man måske ikke lige kan læse sig til på hjemmesiden.

Derfor har vi lanceret "Spørg en studerende", så du har mulighed for at kontakte nuværende studerende på hver af IT-Universitetets fire bacheloruddannelser.

De studerende kan du møde nedenfor, hvor de vil fortælle om deres uddannelse, og hvorfor de valgte ITU.

Du kan spørge dem om alt mellem himmel og jord, og så vil de prøve at svare, så godt de kan, ud fra deres egne oplevelser. Det gælder både det faglige og sociale på universitetet. Der er ingen dumme spørgsmål, så spørg bare frit.

Har du spørgsmål til adgangskrav, ansøgningsprocedurer og lignende, så kontakt venligst Studie- og Karrierevejledningen.

Sara - Softwareudvikling

Hej, mit navn er Sara, og jeg er andetårsstuderende på ITU.

Jeg har hele mit liv været interesseret i spil og kunne selv tænke mig at udvikle et. Men vi ved alle, at det godt kan være et konkurrencepræget miljø. Det var her, at et begyndervenligt studie som Softwareudvikling virkede som en perfekt mulighed for mig. Selvom studiet kan have svære fag, er lærerne og TA’sne (Teaching Assistants) gode til at hjælpe én i gang. 

Jeg lærte universitetet at kende gennem en veninde, som går en årgang over mig. At høre om hendes oplevelser på studiet hjalp mig en del med at foretage mit valg. Nu vil jeg selv gerne give min erfaring videre til jer og hjælpe med at svare alle de spørgsmål, I har til studiemiljøet, fritid, det sociale på skolen, og hvad vores studie fokuserer på. 

Jeg glæder mig til at få en masse spørgsmål fra jer!  

Skriv til Sara

Adrian - Softwareudvikling

Jeg hedder Adrian og er i gang mit andet år på softwareudviklingslinjen her på ITU. Da jeg skulle vælge min uddannelse, følte jeg, det var svært at vælge mellem ITU’s softwareudvikling og lignende ingeniøruddannelser. Til sidst kom jeg frem til, at ingeniøruddannelserne gav mig ekstra undervisning i fag som matematik, fysik og kemi, mens ITU gav mig fag, der var relevante for mig i fremtiden.  

Studierne på ITU er alle udfordrende, men der er altid stor hjælp at hente fra ens klassekammerater (selvom der til tider er 175 af dem).  

Det har været en sej oplevelse at blive en del af ITU’s mangfoldige sociale miljø, hvor jeg fx er blevet en del af ITU’s escape room-klub. Hvis du har spørgsmål til det sociale eller studiet, kan jeg hjælpe. 

Skriv til Adrian

Ida - Global Business Informatics

Hej, mit navn er Ida. Jeg læser på 5. semester på Global Business Informatics. Før jeg startede på ITU, var jeg meget i tvivl om, hvad jeg skulle finde på. Men jeg har altid synes, det var spændende at forstå, hvad it har af betydning for os mennesker, virksomheder og samfundet – både de udfordringer it bringer, men også hvordan man kan være kritisk over for løsningerne.

Jeg synes, det er fedt at lære, hvordan man undersøger mennesker og virksomheders behov, optimere arbejdsprocesser og tænker i løsninger frem for problemer.

Jeg er meget engageret i ITU’s studiemiljø, blandt andet som frivillig barista i vores Café Analog. Jeg kan også besvare spørgsmål om hvad for noget arbejde, vi laver på studiet, hvis du fx gerne vil vide, hvilke opgaver jeg har lavet. Jeg glæder mig til at høre fra dig.  

Skriv til Ida

Nikolaj – Global Business Informatics

Mit navn er Nikolaj, jeg er 23 år og studerer Global Business Informatics (GBI) på ITU. GBI er en spændende linje, hvor man får mulighed for at arbejde tæt sammen med virksomheder og anvende nogle af de redskaber, man lærer på studiet, i praksis gennem projekter. 

Med en bachelor i GBI får man en bred forståelse for, hvordan vi bedst muligt kan anvende it til at udføre arbejde. Derudover er man ikke bundet til en bestemt type jobs, men har mulighed for at arbejde inden for det, der interesserer én.  

Hvis du er i tvivl om det er noget for dig, eller har du spørgsmål til fritid, studiemiljø, mig eller andet, så er du velkommen til at skrive.  

Skriv til Nikolaj

Julia – Data Science

Jeg valgte min uddannelse i Data Science, da jeg er interesseret i matematik og ønskede at være en del af et område, der hele tiden er i udvikling.

Jeg kan godt lide at finde mønstre og analysere ting, så en bachelor i Data Science virkede som det perfekte sted at kombinere mine akademiske interesser. Uddannelsen giver samtidig indsigt i den innovative verden, der omgiver dig, og giver dig mulighed for praktisk erfaring med ret interessante projekter. Du får værktøjer til at genskabe og lære om nogle af nutidens mest afgørende systemer.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt skolen passer til dig, deler jeg gerne mine oplevelser med dig. Hvis du kommer fra udlandet, hjælper jeg også gerne med spørgsmål om flytning og kulturelle forskelle. Som et aktivt medlem af ITU-miljøet og flere studenterorganisationer, kan jeg også tale om denne del af vores studieliv.

Skriv til Julia

Sebastian – Data Science

Mit navn er Sebastian, jeg er 24 år gammel og læser Data Science på 5. semester. Inden jeg søgte ind på ITU, læste jeg forsikringsmatematik i to år. Uddannelsen var dog mere teoretisk, end jeg havde forventet, hvorfor jeg valgte at droppe ud. 

Da jeg altid har været interesseret i at finde mønstre og sammenhænge ved brug af matematik, faldt jeg over Data Science-uddannelsen på ITU. Fokus på praktiske anvendelser og et hyggeligt, internationalt studiemiljø er noget af det, som gør Data Science studiet superfedt. 

Har du spørgsmål til, hvordan det er at starte på Data Science på ITU, evt. efter at have læst en anden uddannelse i forvejen, eller spørgsmål til uddannelsen generelt, vil jeg meget gerne hjælpe. 

Skriv til Sebastian

Laura – Digital Design og Interaktive Teknologier

Jeg valgte mit studie på ITU, fordi jeg ønskede en kombination af kreativitet, teknologi og praktisk anvendelse. Jeg har altid haft en passion for det kreative, men ville også gerne fordybe mig i noget, der kunne omsættes til konkrete, tekniske løsninger.  

Det fede ved uddannelsen Digital Design og Interaktive Teknologier er, at vi får mulighed for at arbejde praktisk og bygge ting med vores hænder i nogle af kurserne. Desuden er det spændende, at kurserne er meget forskellige, hvilket giver en bred vifte af viden, der kan kombineres på tværs. 

ITU’s studiemiljø er også noget særligt – vi har undervisning fire dage om ugen og en ugentlig fridag, som giver plads til selvstudier, arbejde og fritid. Det faste skema gør det overskueligt, og der er masser af sociale aktiviteter som fredagsbar, sport, kor og andre udvalg.  

Du er mere end velkommen til at skrive til mig med alle slags spørgsmål. 

Skriv til Laura